Daten voor 50 plussers: “Hoe moet ik flirten?”

Daten voor 50 plussers: “Hoe moet ik flirten?”

Daten voor 50 plussers: “Hoe moet ik flirten?”
29 november 2020

Daten als je ouder bent, zit niet alleen in je hoofd, een deel ervan zit in je hart en hormonen. Hoewel het misschien waar is, dat je hormonen niet zo intens zijn als toen je 25 was, zijn ze nog steeds erg actief, en je zult merken, dat je nog steeds een andere reactie hebt op iemand als er chemie is dan wanneer er sprake is van niet. Geen twijfel mogelijk, chemie is belangrijk, maar chemie is niet voorbestemd. Je hebt geen chemie met elke slimme persoon, die je ontmoet of met elke blondine of roodharige. Chemie gaat deels over hoe mensen eruitzien en in hoge mate over hoe mensen handelen. Verbindingen kunnen worden gelegd via een glimlach, een gevoel voor humor of wat je in iemands ogen ziet.

Wat is flirten?

Als deze signalen opzettelijk zijn, wordt het flirten genoemd. En flirten is zeker een vorm van communicatie. Het vertelt de andere persoon, dat je in hem of haar geïnteresseerd bent als meer dan een vriend, dat je een sensueel persoon bent en dat je speels kunt zijn. Al die informatie kan worden gecommuniceerd met slechts een paar gewaagde blikken. Een flirterige beweging kan je interesse zeker onmiddellijk telegraferen, en de ontvangst van die beweging zal je veel vertellen over of iemand geïnteresseerd is om dichter bij je te komen.

Vergeten hoe te flirten?

Als je al heel lang niet met elkaar uitgaat, ben je misschien vergeten hoe je moet flirten. Het goede nieuws is, dat het niet zo moeilijk is om te leren hoe je het opnieuw moet doen. Je kunt je geheugen opfleuren met deze kernelementen van flirten, en dan moet je natuurlijk oefenen. Het is de moeite waard om te doen, want dit is de manier waarop je het hart van de ander een beetje sneller laat bonzen en in feite ook je eigen hartslag verhoogt. Hier zijn de belangrijkste elementen

Oogcontact 

Oogcontact houden zonder te knipperen of weg te kijken is zo sexy, dat je merkt, dat je een beetje weg moet kijken, zodat de hele reeks niet brandbaar wordt. Laat je ogen "zachter" worden en lach een tijdje terwijl je je ogen sluit. Als je date weigert je blik vast te houden, zal het moment niet werken. Maar als ze dat doet, is er iets positiefs aan de hand.

Een bepaalde glimlach

De glimlach, die werkt is een beetje mysterieus, met de uiteinden van de mond lichtjes omhoog gedraaid,  geen grote, brede glimlach. Dit is een glimlach, die meer belooft, als alles goed gaat. Het is een glimlach, die het begin van verlangen en beschikbaarheid aangeeft.

Kiezen van woorden

Woorden zijn belangrijk. Als je je tot iemand aangetrokken voelt, laat haar dat dan weten, maar overdrijf het niet, vooral bij online dating. Let goed op haar reacties. Als je bijvoorbeeld zegt: 'Je haar is mooi; Ik merk dat ik het wil aanraken’, het antwoord zou zoiets moeten zijn als: ‘Dat zou ik erg leuk vinden’ of in ieder geval ‘Dankjewel’ met een glimlach. Als ze het negeert of zegt: "Oh, niet echt ..." trek je dan terug. De eerste reactie laat zien, dat de persoon bereid is met je te flirten. De tweede reactie laat zien, dat je haar een ongemakkelijk gevoel hebt gegeven.

Bezoek Flirt 50 Plus

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden